Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

20 ANYS D'ASSOCIACIÓ D'EDITORS

 - Els editors aposten pel foment de la lectura en valencià i per les noves tecnologies per a la difusió del llibre.

- En l'acte s'ha mirat cap a rere (a la història) allò just i necessari per a prendre impuls cap al futur. Així s'ha presentat el lloc web "Portal del Llibre" que pretén ser un referent del que es mou en el món literari i editorial valencià.

- www.llibresvalencians.com el nou Portal del Llibre dedicat a les obres publicades per editorials valencianes i a la promoció d'autors valencians, disposa d'una potent base de dades de prop de 20.000 llibres.

Una ampla representació de la indústria editorial valenciana s'ha reunit avui en l'Aula Magna de la Universitat de València, en l'acte commemoratiu del vintè aniversari de l'Associació d'Editors del País Valencià. Una Associació que va nàixer un 19 de novembre de 1990 amb sis editorials i que a hores d'ara agrupa un total de cinquanta-set editorials, que al seu temps representen més del 90% de la producció editorial valenciana.

El president de l'AEPV, Jesús Figuerola, ha agraït la presència a tots l'assistència i al seu discurs, més que relatar les cuites del passat, ha defensat el paper de l'editor en la cadena del llibre i s'ha centrat en els reptes de futur, com ara la digitalització.

També ha dit que: "Aquest temps de crisi no hauria de servir d'excusa per a no actuar sinó, ben al contrari, d'incentiu per a potenciar les indústries culturals i dins d'elles, com no, la del llibre.

La indústria cultural ha de ser considerada com a sector estratègic i preferent, per sostenible i per ser una bona aposta per a impulsar un canvi de model econòmic. Un nou model que ens allunye de l'especulació i de la destrucció del territori, i faça la nostra economia competitiva per l'enginy i la creativitat artística i cultural."

I ha reivindicat : 

  • Que els diners públics pressupostats que es destinen al llibre arriben en la seua totalitat al sector, i que no acaben perdent-se per minoracions burocràtiques.
  • Que, en compliment de la llei del llibre, el llibre tinga una presència significativa en la televisió pública valenciana. Una presència que pose en valor el treball dels nostres autors i de les nostres editorials, i alhora potencie la nostra cultura.
  • És imprescindible un gran pacte per la lectura que comence a revertir la lamentable situació en la que es troben els index de lectura al nostre país, lleugerament per sota de la mitjana estatal i significativament inferiors a la mitjana europea. I és clarament urgent revertir els índexs de lectura en valencià, de tan sols un 3,2% de lectors habituals.

Al seu torn, qui ha fet un breu relat de la història de l'AEPV ha estat Rafael Domínguez, president d'honor de l'entitat i president en reiterades ocasions en els últims anys. Domínguez ha repassant els mandats de tots els presidents de l'AEPV, des de la constitució amb Josep Gregori (Bromera) al cap, passant per les èpoques de Rosa Serrano, Francesc Ferrer, Verònica Cantó i ell mateix. Ha recordat també al conseller Tarancón, que va crear la Direcció General del Llibre, així com a les persones que ocuparen aquest càrrec: José Luís Villacañas, Vicente Navarro de Luján i a l'actual, Silvia Caballer.

Ha conclòs la seua intervenció dient que per a ell ser president de l'AEPV ha sigut passar a formar part d'una història d'esforços col·lectius i de petits assoliments que, acumulativament, componen la realitat actual de la Associació.

El vicepresident Joan Carles Girbés, qui ha parlat per boca del secretari tècnic (el qual ha llegit un article de premsa signat per ell i publicat recentment sobre el tema), també ha fet un poc d'història, però per a acarar el futur: "Entre els reptes més immediats que té plantejat el món del llibre autòcton hi ha el foment de la lectura en valencià, l'acarament del repte del llibre electrònic (de lectura i de text), la denúncia (i l'esmena, si és possible) del retall salvatge de les ajudes públiques al sector i la promoció de l'activitat que desenvolupen els agremiats. Per aprofundir en l'últim dels objectius assenyalats, aquests dies es presenta el Portal del Llibre , una iniciativa que aspira a convertir-se en referent del que es cou i es mou en l'àmbit literari i editorial valencià. Un regal d'aniversari carregat de confiança en el futur."

 

www.llibresvalencians.com és un portal web en valencià que ofereix una guia de llibres valencians amb la fitxa tècnica completa, la possibilitat de tastar les primeres pàgines de l'obra i, en molts casos, vídeos del autors presentant les seues obres. Aquesta magnífica guia es completa amb un diccionari audiovisual d'autors, una selecció de llibres recomanats, informació sobre la literatura en valencià, concessió de premis literaris, traduccions recents, etc.

Un portal de referència per al lector, dedicat al llibre publicat per editorials valencianes i a la promoció d'autors valencians, que disposa d'una potent base de dades de prop de 20.000 llibres i posa especial interés en les publicacions en valencià.

L'acte ha comptat amb l'assistència  del Delegat del Govern, de la Directora General del Llibre, Arxius i Biblioteques, la Presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Vicerector de Cultura, el President de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya, el Secretari General del Gremi d'Editors de Catalunya i de representants dels gremis i associacions del sector del llibre valencià.

El sector editorial valencià tingué una facturació total el 2008 (dades de l'últim Estudi de Comerç Interior disponible) de 35,42 milions d'euros. Es van editar 2.419 títols i 3.735.000 d'exemplar.

En l'edició en valencià, es van facturar 17,07 milions d'euros, s'han editat 850 títols amb un nombre d'exemplars de 1.807.000.

 Les principals magnituds són: 

■ 57 empreses editorials associades donen ocupació a 299 treballadors directes.

■ 2.419 títols editats dels quals 850 foren títols en valencià.

■ 3.735.000  exemplars publicats dels quals 1.807.000 foren publicats en valencià

■ Dels 16.785títols vius en oferta,  4.414 són títols vius en oferta en valencià.

■ Dels 35,42 milions d'euros de facturació total 17,07 milions d'euros foren per la venda de llibres en valencià.

Més informació: http://www.europapress.es/valencia/noticia-editors-reivindiquen-gran-pacte-per-lectura-per-afrontar-crisi-digitalitzacio-llibre-20101118171347.html

 

Crònica en vídeo de l'acte
Galeria d'Imatges

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0