Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Centenari de Gianni Rodari: la imaginació al poder

Sembra Llibres publica 'Les aventures d’en Cebeta'

Nosaltres La Veu - Vicent Romans

Qui m'havia de dir que compartiria tanta vida, tantes idees, propostes i projectes amb el pedagog, escriptor i periodista Rodari! Va nàixer el 1920 i va faltar poc temps després que jo acabara els estudis universitaris, l’any 1980. Ves per on, enguany li retrem homenatge, és el primer centenari del seu naixement. Us l’imagineu? Ha de ser festa grossa, sorprenent, intel·ligent, divertida, farcida de ments infantils rialleres i crítiques que dissenyen un món fantàstic a l’alçada de la màgia del bruixot Rodari.

Posem per cas que fos la primavera de 1979, imaginem un passeig agradós entre els tarongers de la partida Xebic a Ondara, on té casa la mestra i amiga Marisa Puigcerver. O si voleu al poble, a la cantonada de la seua casa pairal, on encara hi ha la pedra que la data: 1764. Trieu. Assabentada que jo estudiava Magisteri, em va fer un màster gratuït per explicar-me com treballaven ella i els altres mestres a la Nostra Escola Comarcal. Una de les cooperatives pioneres de la introducció del valencià a l’ensenyament de la mà de la renovació i innovació educativa. L’escola participativa, democràtica, arrelada al medi. I també imaginativa. Perquè a La Comarcal imaginaven i treballaven de valent, per convertir el somni en realitat, com calia, per superar la fosca i agra ressaca social del franquisme i omplir de vida places i carrers, pobles i escoles.

 

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31329/centenari-gianni-rodari-imaginacio-al-poder

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0