Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

El Magnànim publica “Introducció al Cartoixà de Joan Roís de Corella”, obra del filòleg Joan Maria Furió

El llibre publicat en la col·lecció Estudis Universitaris desvela la possibilitat que aquesta obra no fora una mera traducció de la Vita Christi escrita en llatí a la fi del segle XIV

IAM

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha editat Introducció al Cartoixà de Joan Roís Corella, la primera monografia del filòleg Joan Maria Furió Vayà. El llibre aconsegueix introduir al lector en una de les obres més desconegudes de la literatura valenciana del segle XV, tant per part de la crítica literària com dels estudiosos en general. L’obra ja es troba disponible a les llibreries valencianes així com a la pàgina web (www.alfonselmagnanim.net) de la Institució.  

Un manual de meditació

Furió considera que el Cartoixà és un dels principals manuals de meditació tardomedievals i que no es pot considerar una mera traducció de la Vita Christi de Ludolf de Saxònia escrit en llatí a la fi del segle XIV, com tradicionalment s’havia considerat. Tot el contrari, aquest estudi mira d’ampliar la mirada cap a una direcció que pose llum a qüestions poc clares de l’entorn de l’obra de Roís de Corella, com són l’anàrquic procés d’impressió o la singularitat del Cartoixà respecte de la Vita Christi.

En definitiva, el treball de Furió vessa sobre les edicions del Cartoixà tenint en compte tots els elements del context de l’obra com són els impressors, els editors i el dedicatari, així com la distribució temàtica i capitular dels llibres del Cartoixà. Joan Roís de Corella, així com altres religiosos i poetes, distribuïen el llibre i l’explicaven de la manera més pedagògica possible per tal de facilitar la comprensió de la religió catòlica a la resta de la població.

Joan Maria Furió, un investigador amb llarga trajectòria

Joan Maria Furió (L’Alcúdia, 1978) és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València. La seua llarga experiència com a investigador ha estat centrada en l’estudi de la història de la literatura i la llengua valenciana. Furió és a més a més un estudiós de l’espiritualitat i els textos religiosos medievals i moderns, publicats a revistes com Caplletra o Afers. Actualment exerceix la seua tasca docent i investigadora, des de fa més de deu anys, a la Universitat Catòlica de València.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0