Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

El mercat editorial a França 2016

FGEE

Nou informe corresponent a desembre de 2016 del mercat editorial a França realitzat per l'Oficina Comercial d'Espanya:

És un informe complet amb una detallada descripció que recomane llegir, del mercat francés i els seus principals actors, us sintetitze els elements que a mi m'han cridat l'atenció per la seua semblança amb Espanya: 

- Per descomptat el repartiment del 95% del negoci és de venda de llibres, el 5% és venda de drets i l'increment de facturació de l'últim exercici analitzat correspon a 2015, aqueix increment es concentra en pocs títols. 

- Encara que el 2015 les editorials independents mitjanes i grans són les que millors resultats han tingut, set societats es reparteixen el 80% del mercat (us recorde que a Espanya, 10 arriben al 64%).

- De la llista d'eixos grups, no són francesos el segon, Editis, que és espanyol; Media Participations que és belga i Elsevier que és holandés, la resta són francesos, per tant la seua globalització és menor que l'espanyola.

- El nombre d'exemplars del sector editorial són 16.000, uns 2.500 més que a Espanya.

- L'edició digital té un percentatge, per matèries, semblant a l'espanyol. Espanya és el tercer país que exporta a França amb un 9% del total de la importació, solament darrere de Regne Unit i Itàlia, som el sisè país importador de França, un 3%.

- L'autor de l'informe subratlla la bona percepció del llibre espanyol i també que l'última reforma educativa obri una nova oportunitat per a millorar la presència del llibre espanyol a França, assenyalant que la via acadèmica és la millor via de difusió.

Antonio María Ávila
Director executiu de FGEE

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0