Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

El poder de la paraula discreta

Levante-EMV/ Vicent Marzà

La trajectòria poètica de Francisco Brines compta amb multitud de reconeixements importants com l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana per la seua extensa i sublim obra poètica. Aquest membre de la RAE amb la lletra X és un imprescindible de la literatura, sí ho sabíem, però obtindre el Premi Cervantes és obrir de bat a bat la seua obra a molts lectors i lectores que no s’havien acostat a una poesia necessària.

Ser el primer escriptor valencià reconegut amb un Premi Cervantes és un punt i a part, un guardó que no per ser més que merescut, ens ha deixat d’emocionar. Emociona perquè és un premi a la paraula discreta; a la intimitat; a una poesia sense cap pretensió grandiloqüent. Brines fa, dels seus versos, la seua ferramenta existencial: són, alhora, medecina i verí contra el pas del temps i la vida. És l’eterna lluita entre l’amable i enyorada infantesa i el present inexorable i cru; entre la memòria i la realitat; entre la seguretat pretèrita i la incertesa del moment; entre la vida passada i la mort que esdevindrà. I és la cerca d’aquest equilibri impossible allò que atorga a la seua obra un caràcter propi i diferent.

 

Llegir més: https://www.levante-emv.com/cultura/2020/11/18/paraula-discreta-23282665.html

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0