Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

El sector editorial espanyol va publicar 81.391 títols el 2016

Segons les dades de l'Agència de l'ISBN

FGEE

- Els llibres de temàtica infantil, juvenil i didàctica, van representar el 22,8% dels llibres registrats, entre altres factors per l'adaptació dels llibres de text i materials curriculars a la LOMQE.
- Madrid i Catalunya continuen sent les comunitats que major nombre de títols
van registrar, seguides d'Andalusia, València i País Basc.

- El percentatge de títols editats en format digital va arribar al 28%, la qual cosa reflecteix un gradual increment de la producció de títols en aquest format, que podria ser superior si
es desenvoluparen polítiques de protecció de la propietat intel·lectual.

La producció de les editorials espanyoles va arribar, l'any 2016, als 81.391 títols en tots els formats i en totes les llengües, segons les dades de títols registrats en l'Agència de l'ISBN. Aquestes xifres no inclouen els títols registrats per autors-editors.

El nombre de títols registrats corresponents a edicions digitals va arribar als 23.061 títols, la qual cosa representa el 28% del total de la producció editorial a Espanya, açò suposa un increment de dos punts pel que fa a les xifres obtingudes l'any 2015. Açò evidencia l'aposta que estan realitzant els editors espanyols per aquest format. Segons les dades de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), la facturació d'aquest tipus de llibres només suposa el 5% del total de la indústria editorial, situació molt similar a la que es produeix en països de l'entorn europeu com França, Alemanya o Itàlia.

Malgrat l'increment de títols i a l'aposta realitzada pel sector en la publicació de llibres digitals consolidats amb més de 20.000 títols a l'any, des de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), se segueix insistint en la necessitat de desenvolupar polítiques de protecció de la propietat intel·lectual i de lluita contra la pirateria. En opinió dels editors, una bona política en aquest sentit contribuiria, sense cap dubte, a ampliar el nombre de llibres editats en tots els formats, especialment en l'àmbit digital.

Llig la NDP en el document adjunt

http://federacioneditores.org/

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0