Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Els conceptes d’Il·lustració, progrés i modernitat revisats per Koselleck, Stuke i Gumbrecht

El Magnànim presenta el llibre “Il·lustració, progrés i modernitat. Història dels conceptes” de Hans Ulrich Gumbrecht, Reinhart Koselleck i Horst Stuke, en un acte en el MuVIM amb Faustino Oncina, Josep Monter, Rafael Company i Anacleto Ferrer

IAM

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta, el proper dijous 17 de maig, a les 19’00 hores, el llibre Il·lustració, progrés i modernitat. Història dels conceptes de Hans Ulrich Gumbrecht, Reinhart Koselleck i Horst Stuke. L’acte, que tindrà lloc al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) comptarà amb Josep Monter, traductor de llibre; Faustino Oncina, autor de la introducció; Anacleto Ferrer, director de la col·lecció Novatores Major, que inaugura aquesta obra; i Rafael Company, director del MuVIM.

Aquest llibre, el primer de la col·lecció Novatores Major que coordina Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats del Magnànim i professor d’Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València, ha estat traduït al valencià directament de l’alemany per Josep Monter i és la primera vega que es publica en qualsevol de les llengües peninsulars. El volum arreplega les veus redactades per Hans Ulrich Gumbrecht, Horst Stuke i Reinhart Koselleck per al portentós diccionari «Conceptes històrics fonamentals. Lèxic històric del llenguatge polític-social a Alemanya (1972-1992)», dirigit pel mateix Koselleck. Es tracta d’un treball d’extraordinari interés per a tots aquells interessats per les anàlisis historicoconceptuals provinents des dels diferents àmbits del saber.

Tres conceptes fonamentals per a entendre la realitat social actual

La Il·lustració és la mare de la modernitat, la que inaugura un nou temps, el de l’acceleració, que al mateix temps ha estat possibilitat i promogut pel progrés, l’etimologia del qual (pas cap endavant) desvela la seua decantació en direcció al futur. El Segle de les Llums, l’entrada en l’època moderna, l’era del progrés, constitueix un dels episodis àlgids del futurocentrisme. Aquest volum pretén desentranyar minuciosament la madeixa en què s’entreteixen les destinacions d’aquest triumvirat conceptual: Il·lustració, progrés i modernitat, doncs ací radiquen alguns del principals mèrits i demèrits del programa d’història conceptual (entés a l’una com un mètode historiogràfic i una teoria de la modernització) que alimenta el diccionari Conceptes històrics fonamentals, del que procedeixen les entrades traduïdes i presentades ací.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0