Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Els llibres de Bromera

ElDiario.es/ Gustau Muñoz

L’editorial Bromera, que funciona des d'Alzira -on acaba inaugurar una nova seu, un edifici modern i ampli- és en un petit miracle. Amb poques excepcions, la gran escala no ha estat històricament el punt fort de l’economia valenciana. Hi ha predominat la petita propietat rural -un país de llauradors propietaris- i en la indústria i el comerç la petita i mitjana empresa. Encara ara. Però sempre hi ha excepcions. Mercadona, per exemple, és una gran empresa de la distribució comercial. I abunden les empreses mitjanes sòlides, ben implantades i tècnicament avançades. Enmig d’un oceà d’empreses de dimensions reduïdes.

Si això ha passat històricament, i passa encara ara, en el teixit empresarial valencià en general no diguem ja en l’àmbit editorial. En el sector editorial, que és incipient tot i la seua llarga història, predomina la petita empresa, o més aviat la microempresa. Una paradoxa i un signe alhora de vitalitat -s’hi despleguen moltes energies diverses- i de feblesa, perquè en un sector on la concentració empresarial ha pres tanta força -les economies d’escala manen- la dispersió i el minifundisme mostren límits evidents.

Bromera marca la diferència. No és només una editorial, sinó gairebé un grup editorial, tot i que la propietat és unipersonal, del seu fundador, Josep Gregori. El 1986 començà a caminar un projecte que des de la Ribera Alta, des d’Alzira, ha projectat la seua influència i la seua eficàcia a tots els racons del País i més enllà. Amb 50 treballadors de plantilla i 1500 títols vius (uns 4000 publicats al llarg de la seua existència), compta amb segells propis com Més Llibres, Ànima Llibres, Tàndem (segell que va adquirir i incorporar, una operació gens freqüent) i Algar, a més de la marca matriu, Bromera. La implantació en el món escolar i educatiu en general és sòlida. El 70% de la producció s’encabeix en el rètol infantil/juvenil i didàctic. Bromera és l’editorial de referència en multitud d’escoles i instituts del País. Els àlbums il·lustrats per a infants en són també un puntal de la producció i una de les autores estrella de la casa és la il·lustradora Rocío Bonilla, tot un fenomen en aquest apartat.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0