Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Estudi: Situación actual y perspectivas de futuro de la lectura en España

FGEE

L’investigador del CIS, Javier Urgel ha fet arribar a la FGEE un xicotet estudi sobre la situació de la lectura a Espanya: Situación actual y perspectivas de futuro de la lectura en España. Una aproximación al estudio de los escenarios de lectura frecuente e infrecuente en nuestro país.

L'estudi es fonamenta exclusivament en l'anàlisi de les dades de les recerques del CIS sobre la lectura en els últims anys, especialment en el baròmetre de desembre de 2014 per homogeneïtzar les mostres, i encara que ha consultat, per descomptat, l'estudi de Comerç Interior i els Estudis Hàbits de Lectura de la FGEE, metodològicament centra la seua atenció als Baròmetres del CIS.

Les principals conclusions de l'informe:

1. La lectura ocupa el tercer lloc de preferències, en primer lloc està la música, en segon lloc el cinema i en tercer lloc la lectura.

2. Distingeix entre lectura de premsa diària, llibres i revistes, havent-hi una caiguda molt significativa en la lectura de revistes. 

3. Pel que es refereix als llibres, hi ha dues bones notícies que són molt coincidents amb les tendències que mostraven els Hàbits de Lectura i Compra de Llibres, primer entre 2003 i 2014 es produeix una disminució de 4 punts percentuals de la caiguda de no lectors i, la qual cosa és més important, una pujada de nou punts entre els lectors freqüents.

4. Hi ha una pràctica identificació del percentatge de lectors entre homes i dones amb un lleuger predomini de les femelles per segment d'edat, els més lectors se situen entre els 35 i els 44 anys.

5. La variable més contundent en relació amb la lectura és la Formació Acadèmica, encara que segons l'investigador a partir de la Formació Professional, diguem el COU, s'anul·la aqueixa variable. També influeix l'hàbitat, a major hàbitat major lectura, i hi ha una relació molt directa entre l'animació a la lectura per part dels professors i la família i l'enfortiment de l'hàbit.

6. El nombre de llibres llegits se situa en 5,57 per any, encara que el valor de la mitjana índica que el 50% de la població va llegir entre zero i dos llibres.

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0