Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Estudi del Mercat Editorial a Brasil 2016

FGEE

Brasil és el principal mercat iberoamericà amb una facturació en 2015 d'1.176 milions d'euros i amb una despesa anual per lector de 12,20 euros, que s'emporten en gran part els llibres de text.

Els últims deu anys, a causa dels esforços del Govern per l'alfabetització i el foment de la lectura, el mercat s'ha incrementat. Aquest increment, no obstant, ha sigut inferior a l'increment del PIB almenys fa dos anys, quan aquest ha caigut un 3% anual amb una inflació del 10% i una depreciació de la moneda d'un 20%. L'únic subsector editorial que ha crescut per sobre del PIB ha sigut, precisament, el dels llibres religiosos.

L'explicació es pot trobar que l'increment del sector ha vingut de la mà de la compra per les classes més desfavorida, precisament llibres de text finançats per l'Estat. 

No hi ha barreres aranzelàries ja que la importació està exempta de l'impost a la importació, de l'impost sobre productes industrials, així com de diversos impostos socials, encara que sí hi ha un IVA que es diu impost sobre la circulació de mercaderies i prestació de serveis d'un tipus general del 18%. 

Som el cinquè país importador encara que dos d'ells són falsos importadors, Xina i Hong Kong. Els principals països importadors són EUA i Regne Unit, fonamentalment de llibres cientificotècnics, que tenen una enorme preponderància i són cars.

Els llibres els solen comprar habitualment en llibreries. Hi ha escàs desenvolupament de llibre digital i ve molt detallat el tema d'aranzels i els requisits tècnics de la importació.

L'informe sosté que la perspectiva de creixement a Brasil, una vegada superada l'actual conjuntura econòmica, és alta i hi ha grans oportunitats per al sector editorial espanyol.

Antonio Maria Ávila
Director Ejecutivo
Federación de Gremios de Editores de España

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0