Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Gran acollida dels llibres valencians en el International Book Forum de Torí

La participació s’emmarca dins de la plataforma Literary Market del programa europeu PUBCOOP liderat pels editors valencians

AEPV

Editors valencians a Torí

Editors valencians a Torí

Galeria d'Imatges

Deu editorials valencianes membres de l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV) s’han traslladat a Itàlia, a la Torino International Book Fair, que es celebra del 18 al 20 de maig a la ciutat italiana, per a participar en l’International Book Forum (IBF), l’àrea de drets d’autor de l’esdeveniment firal torinès, organitzat per la Fondazione per il Libro, la Musica e la Cultura, organisme que agrupa al sector italià del llibre i als diferents departaments de cultura y educació del govern italià, govern de la regió del Piemont i l’Ajuntament de Torí.

L’IBF és un dels fòrums internacionals sobre drets d’autors més important del món. Un punt de trobada ineludible per a editors, agents literaris, productors de cinema i televisió, així com per a companyies multimèdia d’arreu del món.

Algar Editorial, Andana Editorial, Balandra Edicions, Edicions Bromera, Edicions 96, Llibres de la Drassana, Publicacions de la Universitat de València, Publicacions de la Universitat Jaume I  i Sembra Llibres són les editorials valencianes que participen en els diferents encontres bilaterals organitzats pel IBF, on intercanviaran experiències amb altres editorials internacionals i enriquiran els respectius catàlegs amb les diferents novetats literàries. Cal destacar, al respecte, la bona acollida de la missió editorial valenciana davant l’anunci de la pròxima convocatòria de les ajudes de la Generalitat Valenciana a la traducció al i del valencià, el que ha despertat un gran interès per part d’editors internacionals al trobar en aquestes ajudes un important al·licient per a la compra de drets de llibres valencians.

La contribució valenciana s’emmarca dins de la plataforma Literary Market del programa europeu PUBCOOP: un portal de cooperació entre l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), l'Associació d'Editors de Lituània (LLA) i l'Associació d'Editors de Romania (AER) patrocinat pel Programa Europa Creativa de la Comissió Europea amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat. Aquestes tres associacions estan treballant amb editors independents en llengües minoritàries com el valencià, el lituà i el romanès, que sovint es troben amb dificultats per vendre els seus productes a l'estranger i per competir en el mercat a causa dels seus recursos reduïts, i a causa de la reducció en l'ús de les seues llengües.

En la visita a Torí, els editors valencians estan acompanyats pels homòlegs lituans  Publishing House Jusu Flintas i Publishing Hous ArtSeria, i els romanesos RAO Publishing Group i Vremea publishing House.

PUBCOOP, que és defineix com les Estratègies per a Preservar la Cultura Literària Europea a través de la Cooperació entre Editors de Llengües Minoritàries completarà les seues accions aquesta nit amb la lectura pública de textos de Clàssics Europeus llegits en italià, lituà, romanès i valencià, les llengües dels editors participants. “El Llibre dels Espills” del romanés Eugen Ovidiu Chirovici, la “Divina Comèdia” de Dante Alighieri i les aventures del cavaller “Tirant” del valencià Joanot Martorell, ressonaran en la nit torinesa en la veu dels seus editors en llengua original i dels respectius editors italians.

La participació en l’IBF de Torí ha comptat amb la col·laboració i participació de FIDARE (Federació Italiana d’Editors Independents) i és la segona acció internacional que els editors valencians realitzen dins de la plataforma Literary Market, ja que el passat mes de febrer visitaren la Vilnius Book Fair, a Lituània. I tindrà continuïtat el proper mes de novembre participant al Salon du livre et de la presse jeunesse en Seine-Saint-Denis a Paris (França).

El projecte PUBCOOP liderat pels editors valencians, que finalitzarà al desembre de 2018, té l'objectiu de donar suport a la capacitat dels editors independents d'Europa per competir a nivell internacional, treballant en cooperació amb els editors d'altres països europeus i reforçant les seues capacitats mitjançant la cooperació de les empreses editores i les associacions d'editors. El projecte inclou un total de 150 editors associats en les tres entitats, i un efecte potencial sobre l'entorn de 1.200 editors petits i independents a Europa.

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0