Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya 2010

FGEE

Des de l'any 2000,la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), amb la col·laboració de la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura, realitza l'estudi de “Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya”. Aquest estudi revesteix la forma de Baròmetre i la presentació de resultats, que fins al 2009 havia sigut trimestral, és quadrimestral l'any 2010.

Les dades més importants:

• El 57% de la població d'Espanya major de 14 anys llig en el seu temps lliure, mentre que el 21,5% afirma llegir per motius de treball o estudis.

• El percentatge de lectors freqüents en el seu temps lliure s'ha incrementat en dos punts respecte a 2009 fins a situar-se en el 43,7% de la població. Des de l'any 2001 aquest percentatge ha crescut en 7,7 punts.

• El perfil del lector a Espanya segueix sent el d'una dona, amb estudis universitaris, jove i urbana que prefereix la novel·la, llig en castellà i ho fa per entreteniment.

• El 5,3% de la població d'Espanya llig llibres en suport digital, però només l'1,0% ho fa a través de l'i-Reader.

• Set comunitats autònomes (Madrid, País Basc, La Rioja, Cantàbria, Catalunya Aragó i Navarra) superen la mitja nacional de lectors de llibres (57,0%). La Comunitat Valenciana, però, es queda en un 55,5%; aumenta, respecte a 2009, la distància amb la mitja nacional.

• El 100% de la població d'entre 10 i 13 anys lligen llibres almenys una vegada al trimestre.

• El 40,7% dels entrevistats 61,1% dels lectors van comprar llibres no de text i es van decantar per la novel·la històrica o d'aventures i acció.

• Millora lleugerament l'assistència a les biblioteques de la població major de 14 anys, situant-se en el 29,1%.

Los pilares de la tierra, de Ken Follet és el llibre més llegit, mentre que María Dueñas amb El tiempo entre costuras la més comprada en 2010.

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0