Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya 2011

FGEE

Des de l'any 2000,la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya(FGEE),amb la col·laboració delaDirección General del Llibre, Arxius i Biblioteques del Ministeri de Cultura, ha realitzat l'estudi de “Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya”. Fins a 2009 la presentació de resultats es realitzava trimestralment, en 2010 la presentació de resultats va ser quadrimestral i en 2011 ha sigut semestral.

Les conclusions principals són:

 • S'incrementa fins al 57,9% el percentatge de població d'Espanya major de 14 anys que llig en el seu temps lliure i fins al 28,6% dels espanyols llig tots o quasi tots els dies.

• La mitjana de llibres llegits en 2011 s'incrementa fins als 10,3 llibres enfront dels 9,8 de 2010.

• El perfil del lector a Espanya segueix sent el d'una dona, amb estudis universitaris, jove i urbana que prefereix la novel·la, llig en castellà i ho fa per entreteniment.

• Madrid segueix sent la comunitat amb major índex de lectors, seguida de País Basc i Cantàbria. Entre les menys lectores se situen Castella-la Manxa, Andalusia i Extremadura.

• El nombre de lectors de eBooks ja arriba al 6,8% dels espanyols majors de 14 anys i el 8% dels menors entre 10 i 13 anys.

• S'incrementa el nombre de persones amb eReader un 129% pel que fa a 2010. El 3,9% de la població compta amb un lector digital.

• El 73,1% dels eBooks llegits van ser descarregats o baixats gratuïtament d'Internet, només el 36,9% dels entrevistats van afirmar haver pagat per descarregar-se un eBook.

• El 82,9% dels xiquets entre 10 i 13 anys llig llibres en el seu temps lliure, d'ells el 75,1 ho fa diària o setmanalment, percentatge que descendeix 0,4 punts.

• Les biblioteques catalanes i murcianes reben la millor valoració dels seus usuaris. La nota mitjana de les biblioteques a Espanya és de notable alt.

El tiempo entre costuras, de María Dueñas és el llibre més llegit en 2011, mentre que la saga Canción de Hielo y Fuego de George R.R. Martin ha sigut la més comprada. En literatura infantil i juvenil, El niño del pijama a rallas, de John Boyne, i les sagues Harry Potter, de J.K.Rowling i Crepúsculo, de Stephenie Meyer apareixen entre els més llegits.

Gerónimo Stilton i El Diario de Greg, els llibres més llegits entre els xiquets de 10 i 13 anys.

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0