Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya 2012

FGEE

El 59,1% dels espanyols majors 14 anys llig en el seu temps lliure i el 47,2% ho fa amb una freqüència diària i setmanal.

El perfil del lector a Espanya segueix sent el d'una dona, amb estudis universitaris, jove i urbana, que prefereix la novel·la, llig en castellà i ho fa per entreteniment.

Madrid segueix sent la comunitat amb major índex de lectors, seguida de Cantàbria, País Basc i Aragó. Entre les menys lectores se situen Extremadura, Murcia, Astúries i Castella-La Manxa.

El 47,8% dels lectors lligen en dos o més llengües. S'incrementa el nombre de lectors que lligen en les llengües autonòmiques en les seues respectives regions.

La falta de temps segueix sent la raó principal dels no lectors per a explicar la seua falta d'hàbit lector. El 29,9% dels no lectors afirma que no li agrada o no li interessa.

El nombre de lectors de eBooks ja ha arribat l'11,7% dels espanyols majors de 14 anys i el 13,1% dels menors entre 10 i 13 anys.

El percentatge d'entrevistats que posseeixen un eReader arriba al 9,7%.

Descendeix el nombre de lectors digitals que van afirmar haver descarregat llibres digitals pagant (32%). Un 64,4% assegura que es descarrega llibres gratuïtament d'Internet i un 37,9% que li'ls /els hi faciliten amics o familiars. Entre els que sí paguen pels seus llibres electrònics, només paguen 4,5 llibres de cada 10 que lligen.

El 84,6% dels xiquets entre 10 i 13 anys llig llibres en el seu temps lliure, d'ells el 77,2 ho fa diària o setmanalment, percentatge que s'incrementa 2,1 punts.

Les biblioteques de Balears i Catalunya reben la millor valoració dels seus usuaris. La nota mitjana de les biblioteques a Espanya és de notable alt.

La saga “Millenium” de Stieg Larson, apareix encapçalant el ránking de llibres més llegits, mentre que la saga “Cincuenta Sombras”, d'I.L.James ho fa en la llista de més
comprades. En literatura infantil i juvenil, la saga Crespúsculo, de Stephenie Meyer, apareix entre els més llegits.

“Gerónimo Stilton” i “Harry Potter”, els llibres més llegits entre els xiquets de 10 i 13 anys.

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0