Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Hàbits de lectura i compra de llibres a la Comunitat Valenciana 2005

 

HÀBITS DE LECTURA I COMPRA DE LLIBRES A LA COMUNITAT VALENCIANA.

 

Al llarg de l’any 2005, Precisa Research ha dut a terme novament l’”Estudi d’Hàbits de Lectura i Compra de Llibres a la Comunitat Valenciana”, investigació promoguda per la Conselleria de Cultura i la Direcció General del Llibre. D’aquest estudi, s’obtenen dos resultats molt positius: L’evolució del percentatge de lectors als últims cinc anys ha sigut ascendent; més de la mitat dels valencians (un 55.5% dels residents en vivendes familiars desde 14 anys i més) són lectors (llegeixen llibres una vegada al trimestre o més) i s’ha incrementat la compra de llibres en 10 punts.

            El percentatge de lectors és prou superior a la mitjana entre joves de 14 a 24 anys, persones amb estudis universitaris, estudiants i ocupats, residents en municipis de més de 10.000 habitants i a València. El no lector també té un perfil clar: persones de més de 55 anys, amb estudis primaris o menys, mestresses de casa i jubilats.        .

            La mitjana de llibres llegits a l’any va ser de 8, amb un promedi de 14 si declaren llegir tots els dies. La literatura és, amb diferència, la principal materia llegida, i el gènere, la novel.la

           

            Lectura en valencià

            El castellà és utilitzat per la totalitat dels lectors, un 38.9% llegeix en valencià i un 10.9% en anglès. La lectura del valencià correspon als menors de 24 anys, amb un nivell d’estudis universitari; en poblacions fins a 50.000 habitants i a Castelló. Un 36.8% dels lectors que no han declarat el valencià com a idioma de lectura, ni habitual ni ocasional, podrien llegir-lo sense fer ús del diccionari.

  Després d’aquesta anàlisi, es pot concloure que vora tres de cada quatre lectors de la Comunitat Valenciana llegeixen en la seua llengua autonòmica o podrien fer-ho.

 

Compra de Llibres

            Les llibreries són el principal canal de compra dels llibres. L’últim llibre ( o llibres) comprats que no són de text el va adquirir en una llibreria o cadena de llibreries el 51.0% dels entrevistats. Segueixen en importancia els clubs de lectors (10.7%), les cadenes de llibreríes (10.9%) i els hipermercats (9.9%)

 

Entorn del llibre

Els 57% dels valencians no té més de 100 llibres a la seua llar; enfront a aquest resultat, es sitúen el 21.3% que posseeix més de 200 llibres

 

Biblioteques:

Un 25.1% de lectors va visitar una biblioteca l’últim any; el 36.5% d’aquells que acudiesen a la biblioteca ho fa amb una periocitat semanal: Les activitats realitzades a la biblioteca són el préstec de llibres i la consulta o lectura, aproximadament el 60%. El 41.2 % dels usuaris va a estudiar.

 

 

Documents adjunts

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0