Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

L'AEPV i la UV col·laboren amb el Diploma d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves

El sector de la literatura destinada a xiquets i adolescents constitueix un escenari a vessar d’oportunitats per a l'exploració i el coneixement. Per això, l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) col·labora amb el Diploma d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves, un programa en línia de formació que promou la Universitat de València per al curs 2019-2020 i que enguany arriba a la 9a edició.

La iniciativa, que es desenvoluparà d’octubre de 2019 a abril de 2020, està organitzada per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana- IIFV i dirigida per Gemma Lluch Crespo, professora de la Universitat de València, i Maite Monar van Vliet, doctora en Filologia Catalana i secretària tècnica del Consell Escolar Valencià. A més, compta amb la participació d’Estructura de Recerca Interdisciplinari de Lectura. ERI-Lectura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI-IBBY), els departaments de Filologia Catalana de la Universitat de Les Illes Balears i la Universitat de València, el Departament d'Innovació i Formació didàctica de la Universitat d'Alacant i la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques. També participen editorials com Ekaré, Andana, Sembra Llibres, Bromera i la seua fundació, a més de l'esmentada AEPV. Les preinscripcions estan obertes fins al 25 de setembre de 2019.

Els objectius principals d’aquest diploma d’especialització se centren en qüestions com conèixer i analitzar les mostres de la cultura, la lectura i la literatura adreçades als infants i adolescents; entendre la cultura, la lectura i la literatura des de la diversitat cultural; usar criteris per seleccionar les propostes lectores adequades a cada destinatari; i aplicar els coneixements a l'entorn professional i personal dels estudiants per millorar-ne la pràctica diària.

També es promou la capacitat d’estudiar i adaptar a l'entorn laboral els mecanismes de promoció de lectura i literatura des de la diversitat de formats, gèneres, cultures i destinataris. Un altre objectiu és abordar les propostes narratives, poètiques, dramàtiques i de la tradició oral i desenvolupar habilitats d'anàlisi i selecció de materials per a cada tipus de lector segons els objectius de treball, el context i l'usuari. Així com analitzar i adaptar a l'entorn laboral models de bones pràctiques de promoció de la lectura i la literatura com, per exemple, art i literatura, lectura i ràdio de centre, Twitter, blogs...

El projecte està dirigit a docents de secundària i primària, bibliotecaris, treballadors d'editorials, treballadors de les àrees culturals dels ajuntaments i graduats en Filologia, Documentació, Pedagogia i Magisteri.

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0