Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

La Conselleria d’Educació destina 42 milions d’euros a Xarxa Llibres per al pròxim curs

Durant el curs 2018-2019 s'han beneficiat dels bancs de llibres de Xarxa Llibres més de 4000.000 estudiants

La Conselleria d'Educació ha convocat les subvencions per a la reposició de Xarxas Llibres, els bancs de llibres escolars gratuïts, per al curs 2019-2020. En total, es destinaran 42.561.781 euros per a la reposició i renovació del material dels centres educatius, tant públics com privats-concertats. Així, per al pròxim curs la taxa de reposició i renovació ha augmentat del 15 % al 32 %, pel que fa al curs anterior. El termini per a la presentació de les sol·licituds per a Xarxa Llibres serà de 10 dies des del 12 de juny del 2019.

Com expliquen els responsables del projecte, aquests bancs de llibres tenen per objectiu “garantir la gratuïtat dels llibres i els materials curriculars i, al mateix temps, complir amb l'objectiu pedagògic d'involucrar l'alumnat i a tota la comunitat educativa en el bon ús dels materials, amb valors com la solidaritat i la coresponsabilitat”. Durant el curs 2018-2019 s'han beneficiat dels bancs de llibres de Xarxa Llibres més de 4000.000 estudiants de centres sostinguts amb fons públics: 51.160 de Castelló; 220.873 de València i 152.603 d'Alacant.

L’alumnat participant en Xarxa Llibres durant el curs 2018-2019 no haurà de presentar cap sol·licitud per ser-ho en el banc de llibres 2019-2020, ja que aquesta condició es manté, excepte si exerceix el seu dret de renúncia. En cas de renúncia, ho haurà de amb la sol·licitud habilitada a tal efecte en el moment del lliurament de llibres. Aquesta renúncia no li eximirà de l’obligació de tornar els llibres que li han sigut deixats en préstec. En canvi, qui vulga participar en el banc de llibres per primera vegada haurà de sol·licitar-ho, d’acord amb el model de sol·licitud electrònica que conste en la web de la Conselleria. Les sol·licituds de nova participació es presentaran al centre on es trobe matriculat l’alumnat en el curs 2018-2019, excepte aquell que es matricule en primer d’Educació Primària que ho farà en el centre on es matricule el curs 2019-2020.

 

Xarxa llibres: com, quan i qui

Els centres educatius públics hauran de comunicar a la Conselleria, a través de l'aplicatiu ÍTACA, les seues necessitats en concepte de reposició i de renovació de llibres de text i material curricular per al curs 2019-2020. Per a poder dur a terme esta comunicació s'habiliten dos períodes. Un període ordinari en el qual s'establixen dos terminis: un, del 13 de juny al 3 de juliol del 2019, per a l'etapa d'Educació Primària i Educació Especial; i un segon, del 4 de juliol al 24 de juliol del 2019, tant per a l'etapa d'Educació Primària i Educació Especial per a l'etapa d'Educació Secundària i Formació Professional Bàsica.

Així mateix, en el període extraordinari per a tots els estudis, hi haurà, igualment, dos terminis: un, del 25 de juliol al 30 de setembre del 2019, i d'un altre, de l'1 d'octubre al 23 d'octubre del 2019. La presentació de sol·licituds per part dels centres privats-concertats per a la reposició de bancs de llibres es du a terme, exclusivament, de manera telemàtica a través de l'Oficina Virtual per als Centres Educatius.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0