Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

La IV Plaça del Llibre arriba a Alacant amb més de mil títols i 30 activitats programades

El gran encontre de la producció editorial en valencià tindrà lloc a la plaça del Port del 14 al 16 de febrer

Plaça del Llibre

Un any més, la Plaça del Llibre torna a Alacant disposada a convertir la plaça del Port  en un gran aparador de les publicacions en valencià. Un punt d’encontre per als amants de la lectura que celebrarà la 4a edició del 14 al 16 de febrer. L’esdeveniment -que compta amb l’imprescindible suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana- ha sigut presentat aquest dimarts, 11 de febrer, al Teatre Arniches i ha comptat amb la presència de Vicent Moreno, subdirector del Llibre, Arxius i Biblioteques; Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL; Ismael Vicedo, d’Escola Valenciana, i  Séfora Bou, de la Universitat d’Alacant, i Lliris Picó, de l’ Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Durant les tres jornades de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir noves obres que emportar-se a casa, sinó que també gaudiran de la trentena d’activitats programades per les entitats organitzadores o per les editorials Lletra Impresa, Edicions 96, Balandra, Bromera, Bullent, la Institució Alfons el Magnànim o Perifèric Edicions. Així, durant el cap de setmana la ciutat s’omplirà de presentacions de títols, trobades amb autors, animacions infantils i música.

Així, Vicent Moreno ha destacat que la Plaça del Llibre -que en 2019 va celebrar la primera edició a Castelló i la 7a a València-  constitueix “un encontre consolidat dins del món de la lectura i l’edició en valencià. Totes les institucions implicades tenim un triple objectiu comú: augmentar el percentatge de lectors, augmentar la lectura en valencià i augmentar la compra de llibres en valencià”. A més ha subratllat que la ubicació d’aquesta activitat a la plaça del Port “permet que els llibres isquen al carrer i es troben amb els lectors i lectores”.

“Des de la Generalitat tenim l’obligació moral, intel·lectual i social de fomentar l’hàbit de la lectura perquè les persones tinguen una qualitat de vida millor. A més, hem d’impulsar la lectura en valencià, en la llengua pròpia del nostre territori. I per a això, necessitem la participació imprescindible de tots els agents de la cultura”, ha explicat el subdirector, qui ha recordat que la Plaça s’emmarca dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), que considera la lectura “com un element transversal a les diferents polítiques culturals que realitzem”. “Necessitem que el sector del llibre siga fort en tots els seus components i també és urgent recolzar tots els esforços que s’estan fent per visibilitzar la producció editorial valenciana”, ha incidit el representant de Cultura qui també ha repassat les accions directes de suport econòmic al món del llibre que la Direcció General té en marxa.

Igualment, Jesús Figuerola ha destacat “la voluntat per part de tots els agents implicats de treballar plegats per a mostrar la vitalitat de la producció editorial en la nostra llengua. Seria impossible celebrar les Places de Castelló, València i Alacant sense el teixit social que tenim”. A més, ha agraït al Port de la ciutat la cessió de l’espai. El president de FULL ha afegit que durant aquests tres dies Alacant serà “la llibreria més gran del món en la nostra llengua, amb més de mil títols de 60 editorials. I hem procurat que  hi haja un ventall molt divers d’activitats per a tots els públics”.

Igualment, Lliris Picó ha destacat “el treball de visibilització dels escriptors valencians” com una manera d’evidenciar que a Alacant “el valencià és una llengua viva, una llengua de cultura i amb una producció molt variada: narrativa, teatre, assaig, poesia, estudis de divulgació… Som una literatura de primer nivell, i estem molt contents de formar part d’una Placa que també és de primer nivell”. De fet, l’AELC organitzarà el 15 de febrer una sessió de micro obert on es llegiran textos dels socis.

 

Llegir més: http://placadelllibre.com/alacant/la-iv-placa-del-llibre-arriba-a-alacant-amb-mes-de-mil-titols-i-30-activitats-programades/

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0