Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Lectures per a una quarantena

ElDiario.es / Gustau Muñoz

Suspensió de presentacions de llibres, tancament d’escoles i facultats, ajornament de manifestacions festives com les Falles, cancel·lació de la Fira del Llibre, anul·lació de col·loquis i taules rodones, núvols de sospita sobre la celebració de la diada del llibre per excel·lència, el Sant Jordi, amb riuades de gent al carrer. Sí, els llibres també mouen masses. A la Fira del Llibre de València, als Jardins dels Vivers, hi arriben a passar mig milió de persones. La situació exigeix mesures excepcionals per aturar l’expansió d’una pandèmia que causa estralls sanitaris i econòmics d’una magnitud desconeguda. I que afecta molt negativament el sector cultural i, en particular, el del llibre. Què hi farem!

Davant situacions excepcionals, respostes de serenitat i de cooperació, de solidaritat i de confiança. Venen mal dades, però tot això passarà, i es recuperarà.

Ara bé, cal exigir que des de les institucions s’arbitren ajudes per a pal·liar una eventual catàstrofe que toca de ple un teixit cultural i editorial precari. Que les accions de suport no vagen, com és previsible, als més poderosos, que arriben també a les petites editorials i als autònoms, que són els que més patiran!

Mentrestant, i davant tanta malvestat, si ens ho mirem pel cantó menys negatiu, uns dies de recolliment a casa tampoc vindrien tan malament, i podrien propiciar -com en situacions històriques semblants- un augment de la lectura. Hi ha un munt de llibres esperant a ser llegits... Sempre falta temps, les obligacions son múltiples, hi ha altres opcions a l’abast, però el cert és que la lectura atenta, o relaxada, sol rescabalar. Més que la contemplació passiva de sèries repetitives, que tant se val per on comencen o acaben... Amb temps per davant, un pot posar-se al dia pel que fa a les lectures ajornades, als llibres recents que havia pensat que caldria llegir, als llibres acumulats a l’espera del moment de posar-s’hi... Fem un pensament, vet ací la proposta: aprofitem aquests dies de quarantena per a llegir.

Més: https://www.eldiario.es/cv/notes_lectura/Lectures-per-quarantena_6_1005159488.html

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0