Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

NOUS PROGRAMES D'ENSENYAMENT PLURILINGÜE

ESBORRANY DEL DECRET

Esborrany del decret de plurilinguisme en la CV

RECULL DE PREMSA 31/05/2011

Font de Mora elimina en l'escola les línies d'ensenyament en valencià

El conseller anuncia la creació d'un únic pla que preveu que el castellà i la llengua autòctona tinguen una presència mínima en l'aula d'un 33 % cadascuna mentre que l'anglès no podrà sobrepassar el terç - S'implantarà el curs 2012-13.

Levante-emv (31/05/2011)

El nou model plurilingüe que començarà a aplicar-se a la Comunitat Valenciana en el curs 2012-13, de forma progressiva en sis anys, comptarà amb una única línia i eliminarà les tres existents en l'actualitat. Valencià - "que s'ensenyarà de forma homogènia en tot el territori"- , castellà i anglès conviuran en percentatges similars d'un terç cadascun en el sistema escolar. El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, va anunciar ahir la seua proposta que, immediatament, ha rebut un rebuig en cascada dels partits polítics de l'oposició i organitzacions educatives.

L'encara esborrany de decret preveu "un model que pretén l'equilibri ens les dues llengües cooficials, el valencià i el castellà, i va introduint l'anglès gradualment" va explicar ahir als periodistes el conseller -en vespres de deixar el càrrec, per la qual cosa no serà ell qui desenvolupe aquesta política.

Notícia completa: http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/05/31/font-mora-elimina-escuela-lineas-valenciano/811535.html

RECULL DE PREMSA 1/06/2011

Educació rebaixa les expectatives i deixa a cada centre que decidisca el pes de l'anglès

El nou model obliga a impartir un 50% de matèries en valencià i l'altra meitat en castellà, a més de l'idioma estranger com a assignatura

Las Provincias (1/06/2011)

Ahir, quan es va donar a conèixer l'esborrany del decret que regularà el nou model, va saltar la sorpresa. El motiu és que el model plurilingüe que contempla impartir un terç de les assignatures en castellà, un altre en valencià i un altre tant en anglès serà una iniciativa voluntària de cada centre.

La raó cal cercar-la en els tribunals. Concretament en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Aquella que al juliol de 2009 va anul·lar l'obligació d'impartir l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglès, tal com pretenia la Conselleria d'Educació.

La sentència va argumentar que no es podia obligar a impartir una matèria no lingüística en un idioma diferent a la llengua oficial -en el cas de la Comunitat, el valencià i el castellà-. «Aqueix és el motiu que explica que se li haja atorgat caràcter voluntari», va explicar ahir Rafael Carbonell, director general d'Ordenació i Centres Docents de la Conselleria.

Notícia completa: http://www.lasprovincias.es/v/20110601/comunitat/educacion-rebaja-expectativas-deja-20110601.html

Els alumnes temporals quedaran exempts d'estudiar en valenciàLevante-emv (1/06/2011)
 

Partits i associacions s'uneixen contra la supressió de la línia en valencià El País (1/06/2011)

La substitució per decret dels actuals programes d'ensenyament bilingüe en castellà i valencià a diferents velocitats (implantats des de fa dues dècades) per un "model únic" adoptat pel PP a Galícia (que situa el valencià i l'anglès al mateix nivell l'idioma predominant, el castellà) ha tornat a articular un moviment polític i cívic per a defensar el model consagrat en la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), aprovada sense un vot en contra al novembre de 1983.

Escola Valenciana -l'associació que cada any reuneix en les Trobades pel Valencià a més de 200.000 alumnes que estudien en valencià i les seues famílies- va convocar ahir una reunió dijous que ve amb dirigents del PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida, els secretaris generals de les federacions d'ensenyament de CC OO, STEPV i UGT, universitats, confederacions de pares i alumnes i entitats culturals com Acció Cultural. Es tracta de les institucions que ja havien manifestat el seu suport al seu projecte d'ensenyament plurilingüe a partir de l'idioma valencià, quan es va presentar al febrer. L'objectiu és fer visible l'ampli "front comú", que s'oposa al canvi legal sense passar per les Corts, sense consens i sense informes previs, i concentrar-se en les tres capitals el dia de la constitució de les Corts.

Notícia completa: RECULL DE PREMSA 2/06/2011

Els alumnes de valencià i castellà es reagruparan ja en el pròxim curs

La formació es duplicarà perquè en quatre anys 22.000 professors més s'habiliten en anglès

Levante-emv (2/06/2011)
 
L'eliminació de les línies d'ensenyament en valencià, que contempla el projecte de decret del Consell sobre plurilingüisme, també suposarà la reducció del nombre de grups i, per tant, de professors ja que en una mateixa classe estaran els alumnes que reben la docència en castellà amb els que la desitgen en l'idioma autòcton, en un percentatge d'hores equilibrat. En l'actualitat, un 26 per cent de l'educació s'imparteix en programes en llengua pròpia.

De fet, encara que el nou model -que suposarà un 40 % més de classes en castellà per als que volen estudiar en valencià- començarà a implantar-se en el curs 2012-13, les instruccions que la inspecció educativa està donant als equips directius dels centres per a organitzar l'exercici escolar pròxim, 2011-12, estan orientades a crear grups lingüístics mixts i ficar en el mateix aula a xiquets del PIP (Programa d'Incorporació Progressiva) i PEV (Programes d'Ensenyament en Valencià) quan no se supere la ràtio de 30 alumnes i les proporcions siguen de 10 a 10 o de 15 a 15, van informar ahir tant des de FETE-UGT com des del STE-PV.

Notícia completa: http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/06/02/alumnos-valenciano-castellano-reagruparan-proximo-curso/812215.html

Més notícies a Levante-emv (2/06/2011)

Desapareix el Servei d'Ensenyaments en valencià

Escola Valenciana: "és condemnar el valencià a desaparèixer en 20 anys"

Galicia Biblingüe recorda que hi ha 4.500 professors insubmisos pel mateix model

Font de Mora calcula que le plurilingüísme costarà 10 anys.

Notícies a Las Provincias (2/06/2011)

Educació vol que un terç dels professors puga ensenyar en anglés

Directors de centres asseguren que "a dia d'avui és inviable" augmentar les matèries en anglés.

Notícia a El País (2/06/2011)

L'Acadèmia reclama l'ensenyament en valencià en tot el sistema educatiu.

AVL

DECLARACIÓ DE L'AVL (Web de l'Acadèmia Valenciana de la Llengüa)

ACORD UNÀNIME PEL CONSENS I LA RETIRADA IMMEDIATA DEL DECRET DEL CONSELL

Escola Valenciana anuncia les primeres mobilitzacions per al 9 de juny a València, Alacant i Castelló, i destaca que les protestes s'ampliaran al proper curs.

Escola Valenciana (2/06/2011)

Representants del sector educatiu, sindicats, partits polítics, entitats i institucions culturals donen suport al manifest d'Escola Valenciana a favor de l'ensenyament en valencià i d'un model plurilingüe de consens fet amb criteris pedagògics, i exigeix la retirada immediata de l'esborrany presentat per la Conselleria d'Educació.

Escola Valenciana anuncia un calendari de mobilitzacions que comença aquest dissabte amb les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu i prosseguirà amb una setmana d'accions que culminaran el 9 de juny, dia de constitució de les Corts Valencianes, amb concentracions a València, Castelló i Alacant. Les mobilitzacions s'allargaran fins la retirada del decret, prologant el moviment de protesta fins els curs que ve si és necessari. La reunió de hui visualitza un consens a favor del plurilingüisme i l'ensenyament en valencià i situa el Consell presidit per Francisco Camps al marge del consens i en posicions antivalencianes.

"L'aprenentatge de les llengües no s'aconsegueix sumant idiomes a parts iguals als curriculums sinó aplicant un sistema pedagògic d'aprenentatge adequat al context", han destacat. La comunitat educativa recorda que ja hi han precedents de grans mobilitzacions del sector que han provocat la retirada de plantejaments del Conseller, fent referència a les mobilitzacions amb motiu de l'intent del Conseller d'imposar Educació per la Ciutadania en anglés. Això sí, per aconseguir recorden que cal "la implicació de tothom en les mobilitzacions, com la del proper 9 de juny"

Notícia completa: http://escolavalenciana.com/noticies/detall/1377/acord-unanim-pel-consens-i-la-retirada-immediata-del-decret-del-consell

 

MANIFEST "SÍ AL VALENCIÀ"

 

RECULL DE PREMSA 3/06/2011

 

L'obligació de cursar el 50% en valencià exhimeix les zones castellanoparlants  Las Provincias (3/06/2011)

Front comú contra la ruptura del consens en la Llei d'Ús El País (3/06/2011)

La lògica sociolingüística del PP per Josep Lluís Navarro, Cap d'Estudis de l'Institut Lluís Vives de València. Levante (3/6/2011)

Tots amb l'ensenyament en valencià! L'informatiu (3/06/2011)

Font de Mora, l'obssessió antivalenciana Antoni Rubio. L'informatiu (3/06/2011)

 

L'anul·lació del valencià en matèries tècniques inquieta al sector del llibre de text


L'associació creu que el projecte del trilingüismo que preveu que les matemàtiques es donen solament en castellà els afectarà encara que és prematur.

Levante-emv

El nou model educatiu plurilingüe que pretén imposar el Consell a la Comunitat Valenciana, a partir del curs 2012-13, tindrà conseqüències econòmiques per a les editorials que se centren en el llibre de text en valencià. Tant en el programa inicial -les dues llengües oficials- com en l'avançat -a terços amb l'anglès- , indefectiblemente l'àrea de Matemàtiques (en Primària) i les matèries de Tecnologia, Física i Química (en Secundària) s'impartiran en castellà mentre que les de Ciències Socials seran en valencià. "Farà mal. Segur que ens afecta perquè hi haurà llibres que no es podran vendre" reconeixia el secretari de la Associació d'Editors del País Valencià, Manel J. M. Romero.

No obstant açò, aquest responsable de l'entitat afegia, a preguntes de Levante-EMV, que "encara és prematur avaluar l'impacte; hi haurà, però no es pot saber perquè la Conselleria d'Educació acaba de donar a conèixer l'esborrany del decret i no es es implantarà abans d'un any".

Notícia completa: http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/06/11/anulacion-valenciano-materias-tecnicas-inquieta-sector-libro-texto/815018.html

 

NOTÍCIA 18/06/2011

Les universitats reclamen al Consell que retire el model plurilingüe i busque consens. Levante-emv

Una escola plurilingüe i valenciana, article d'opinió de M. Pérez Saldanya.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0