Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

'Plantes valencianes: Descripció i usos tradicionals', un llibre sobre la nostra flora

Nosaltres La Veu/ Publicacions de la Universitat d

La col·lecció l’Ordit del Servei de Publicacions de la Universitat d’Alacant té com a plantejament aproximar-nos al coneixement del nostre entorn d’una manera divulgativa, atractiva i propera, però amb un caràcter rigorós i científic. D’acord amb aquest esperit, amb el propòsit divulgatiu d’apropar-nos al coneixement tradicional de les nostres plantes, els autors de Plantes valencianes: Descripció i usos tradicionals han elaborat aquest llibre sobre la nostra flora, que ens ofereix una descripció de les nostres plantes, però també ens parla sobre el seu hàbitat i els seus usos tradicionals. I es proposa fer-ho d’una forma agradable i senzilla, utilitzant un llenguatge proper i evitant les grans dissertacions, per a posar el focus en les principals característiques de cada planta, amb l’objectiu d’ajudar el lector a identificar les plantes que ens envolten i a conéixer-ne els usos tradicionals.

Amb el propòsit de completar aquesta exposició, el llibre consta d’una sèrie de capítols introductoris escrits per professionals de reconegut prestigi dins dels respectius àmbits de coneixement i que contribueixen a fer d’aquesta una obra sòlida científicament i, alhora, càlida i propera al lector.

En primer lloc, el llibre comença amb un magnífic pròleg de Joan Vallès, catedràtic de Botànica de la Universitat de Barcelona –un gran coneixedor i apassionat de la biologia, però també d’altres camps com la farmàcia i la filologia–, que ens aporta una visió amb molts detalls del llibre. Acaba afirmant: “El llibre que teniu a les mans, a la interfície entre natura i cultura, acompleix molt bé la doble missió de l’etnobotànica: recollir i preservar el saber tradicional sobre la biodiversitat vegetal i retornar al poble aquell tresor que en prové”.

Antoni Belda i Daniel Climent fan una breu introducció al llibre, seguida per un capítol en què Enrique Moltó, climatòleg i professor de la Universitat d’Alacant, detalla les característiques climàtiques de les terres valencianes.

El capítol següent tracta sobre el relleu de les muntanyes valencianes i està escrit per Benito Zaragozí, doctor en Geografia per la Universitat d’Alacant i professor de la Universitat Rovira i Virgili, que explica els trets fonamentals de l’orografia del nostre territori, tan determinant per al desenvolupament de la flora.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/32446/plantes-valencianes-descripcio-usos-tradicionals-llibre-nostra-flora

 

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0