Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Satisfacció en LIBER 2015 que reflecteix certa recuperació del sector

Prop de 10.000 professionals han assistit a la gran cita internacional del llibre en espanyol, que en aquesta edició s'ha obert a nous àmbits

FGEE

LIBER, Fira Internacional del Llibre, tanca les seues portes amb un balanç comercial satisfactori, tal com han manifestat la gran majoria dels editors participants en aquesta 33 edició, que va ser inaugurada dimarts passat en un acte presidit pel secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle. 

Els 9.800 visitants, de més de 60 països, confirmen a LIBER com la principal plataforma de negoci del sector del llibre dedicada a l'edició en llengua espanyola, i un dels més importants trobades internacionals. 

La recuperació econòmica està convidant a l'optimisme i permetent que les vendes del sector del llibre continuen amb la recuperació que va començar en 2014, després de cinc anys consecutius de descens de les vendes. Segons Daniel Fernández, president de la Federación de Gremios de Editores de España –FGEE- “aquesta edició ha sigut el primer LIBER dels últims anys que s'ha desenvolupat en un marc de certa recuperació del sector”. 

En aquesta ocasió, 407 empreses han mostrat les seues principals novetats, i ha destacat molt especialment el bon acolliment de la nova Zona de l'Autor, creada com a resposta a les necessitats sorgides amb la creixent consolidació de l'autopublicació. Aquest espai ha permès als autors independents ampliar els seus coneixements sobre les possibilitats que l'autoedició els brinda i els serveis i eines que tenen al seu abast. De la mateixa manera, la Zona Digital, que ha acollit a un total de 10 expositors, ha rebut igualment un extraordinari acolliment per part dels professionals, que conegut les noves tendències i innovacions en l'àmbit de l'edició.

En paraules del president, Daniel Fernández,“tant la FGEE com Ifema, hem fet un esforç per atraure un major nombre de compradors i fer una fira nova en la qual han tingut molta importància les jornades professionals, així com l'obertura a altres sectors, com l'audiovisual, que ens permetrà donar una nova dimensió al Saló en els pròxims anys”. 

Madrid, que tradicionalment alterna convocatòria amb Barcelona, ha tornat a congregar una de les majors trobades del sector de la mà d'importants empreses. A açò contribueix el treball de promoció realitzat per la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya –FGEE- fora de les nostres fronteres, a través de l'organització de diversos programes en els quals participen al voltant de 600 professionals procedents de més de 70 països, entre els quals han acudit importants compradors i prescriptores de relleu. 

Al costat de l'oferta dels grans segells editorials, LIBER ha sigut escenari d'un reeixit programa d'activitats paral·leles de caràcter professional i cultural, que ha reunit a personalitats del sector editorial i ha oferit l'oportunitat d'intercanviar idees i experiències sobre temes de màxima actualitat. Entre aquests, han destacat, entre unes altres, la jornada Segell de Qualitat de les Llibreries –organitzada pel Ministeri d'Educació, Esport i Cultura-, Impacte del mercat únic digital europeu en el model de negoci del sector editorial –organitzada per CEDRO-; El White Paper de la UE i el dret d'autor en l'entorn digital i La col·laboració dels editors i dels autors en la protecció dels Drets de Propietat Intel·lectual –per VEGAP-. Les activitats desenvolupades en la Zona Digital també van rebre una gran assistència de professionals destacant algunes com, Les claus del comerç online, organitzada per Amazon Espanya.

En aquesta ocasió, a més, la Fira s'ha estès a la ciutat i ha oferit al públic LIBERATURA, una cita entre autors i lectors per a debatre, gaudir i pensar sobre una passió comuna: la lectura i els llibres. Aquesta iniciativa ha rebut una molt bon acolliment i ha servit perquè el públic conega de primera mà les recomanacions dels seus escriptors de capçalera. 

 

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV    SEMPRE TEUA
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0