Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Principal   Cercar Tema   Hemeroteca   Àrea d'Usuaris
Cercador ràpid

Una escriptora amb vocació de novel·lista popular

Isabel-Clara Simó va aconseguir fer-se un públic i fidelitzar-lo

Isabel-Clara Simó va ser una de les escriptores importants i més populars del que s’ha convingut anomenar la generació dels 70. És una generació que no va viure la Guerra Civil però en va heretar el trauma viu i sagnant a través dels pares i dels avis, que hagué de créixer i formar-se sota la rigidesa ideològica i moral del franquisme nacionalcatòlic, que va patir una imposició brutal del castellà i que fins molt tard a la vida, sovint quan ja tenien la vocació literària decidida i perfilada, no va poder relacionar-se amb relativa normalitat amb la llengua catalana.

Abans de continuar, aclarim conceptes. En el cas de Simó i la seva generació, i amb tots els matisos que es vulgui, relacionar-se amb normalitat amb la llengua volia dir una cosa tan elemental i tan crucial com dominar-la suficientment bé per poder fer-la servir per entendre i explicar la realitat i per intentar d’escriure-hi unes obres homologables –per temes, per possibilitats formals, per ambició– a les dels seus coetanis internacionals.

Aquests condicionants de base marcaren molt Simó, a qui les exigències, les lluites i les circumstàncies de la realitat sociopolítica van ocupar-li tant l’atenció com les qüestions estrictament culturals i literàries (tot i que ella argumentaria, i no sense raó, que a la fi mai no hi ha qüestions estrictament culturals i literàries). En aquest sentit, el seu prolífic articulisme va servir-li per mostrar, d’una manera combativa i frontal, amb més tremp ideològic que profunditat analítica, el seu compromís amb les causes del feminisme, de la llengua catalana i dels Països Catalans.

Llegir més: https://llegim.ara.cat/actualitat/Simo-Isabel-Clara-escriptora-vocacio-novellista-popular_0_2379962120.html?_ga=2.62447788.1821424283.1578995560-20511445.1514976748

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

PARC DE PROVEÏDORS
AEPV
Esta página esta optimizada para navegadores Chrome, Internet Explorer 9 y Firefox 4.0